Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ал. Богоявленски: Необходима е цялостна промяна в мисленето и управлението на военната авиация

България не е толкова богата, за да има временни решения, смята той

Снимка: БТА

Журналистът Александър Богоявленски коментира в студиото на "Хоризонт за вас" проблема със самолетите на българските военновъздушни сили:

Технологиите, с които боравим и разчитаме на тях все пак имат някакъв жизнен цикъл и той в определен момент започва да се изчерпва. А пък по време на жизнения цикъл е необходимо тази техника да се поддържа непрекъснато. А пилотският състав да поддържа знанията и уменията си с непрестанни тренировки. Стигна се до критичната точка, до точката на пречупване точно с тези действия. Пилотите показаха, че проблемите са стигнали пределно ниво.

Необходима е цялостна промяна в начина на мислене и на менажиране на системата. Ако вземем за пример голяма част от страните-партньори в НАТО, всяка една от тях управлява военните си структури, в частност военната си авиация, подобно на компания - с качествен мениджмънт, с планиране. Това в България липсва. Временните решения никога не са били полезни. България не е толкова богата, за да има временни решения. Това е като с кръпките по пътищата. Непрекъснато закърпваме нещата, вместо да го правим както трябва.

Цялото интервю на Лъчезар Цветков с Александър Богоявленски - журналист от телевизия "България Он ер" можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна