Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" удари "Левски" с 2:0, Херо изгонен

Върджил Мисиджан
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Лудогорец" победи състава на "Левски" с 2:0 на собствения си стадион в Разград и затвърди позицията си на лидер в генералното класиране на Първа професионална футболна лига на България. Шампионите крачат уверено седмата си поредна титла, след като увеличиха аванса си срещу "сините" на 11 точки и срещу ЦСКА-София на пет точки.   
"Лудогорец" беше по-активният отбор в началото на мача и поведе в 11-та минута, макар и по неочакван начин. "Левски" атакуваше, когато разградчаните отнеха топката и организираха бърза контраатака, която завърши в краката на централния нападател Върджил Мисиджан. Той пое по лявото крило, поведе си топката към дъгата на наказателното поле и стреля в далечния ъгъл, а Божидар Митрев не се намеси добре и "Лудогорец" поведе.
Девет минути по-късно "Левски" пропусна най-доброто си положение за първото полувреме. Габриел Обертан влезе с дрибъл в наказателното поле и стигна до аутлинията, след което върна топката пред вратата, където я посрещна Серджиу Буш. Ударът на нападателя обаче мина покрай далечната греда на вратата на Ренан. Само две минути по-късно той пък спаси опасен удар на Обертан.
"Лудогорец" пропусна да вкара втори гол в 28-та минута, след като Милош Цветкович блокира удар на Джоди Лукоки, а в 32-та разградчаните вкараха топката в мрежата на гостите, но попадението беше отменено заради засада на Игор Пластун. Той остана зад вратаря Божидар Митрев при пас в наказателното поле след разбъркване и игра с топката. Заради спор със съдиите старши-треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров - Херо бе изгонен и догледа срещата от трибуните.

"Левски" пропусна добро положение в добавеното време, когато "сините" организираха добра контраатака, която обаче завърши с неточен удар на Буш. Двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0.
"Лудогорец" започна по-активно и второто полувреме. В 54-та минута Вандерсон получи на удобна позиция пред вратата на "Левски", но беше блокиран от влезелия на почивката Ивайло Найденов, а четири по-късно бразилецът не сгреши на празна врата за 2:0. Той получи топката от Джоди Лукоки, който финтира Найденов в наказателното поле и пусна топката към далечна греда, преодолявайки и Божидар Митрев.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна