Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: От бюджета за догодина се вижда, че правителството не предлага реформи

Снимка: БГНЕС


От бюджета за догодина се вижда, че правителството не предлага реформи, каза в предаването "Нещо повече" политологът Арман Бабикян:

От този бюджет се вижда, че българският кабинет се тътри по течението, без да предлага никакви реформи, без да имат тези реформи угадаем израз в бюджета за догодина, защото този закон е изключително важен за цялата страна, може би най-важният закон за една година напред, и всяка година е така.

Арман Бабикян коментира и това кой има интерес системите, които гълтат много пари, да не се реформират:

Очевидно имат интерес точно такива хора, интереси и бизнес структури, каквито са описаните от министър Горанов. Но е очевидно е и друго – българският кабинет работи за тези структури, ефективно, защото не прави реформи, не предлага реформи, не променя системите, но се хвали с това, че, видите ли, е увеличил средствата за тази или онази система. Истината е, че този бюджет, а не виждам никакви самолети в този бюджет, за които толкова много ни надуха главата, не виждам никакви пари за реформа нито в бюджета на Министерството на вътрешните работи, защото там има най-вече пари за заплати, и за нищо друго. Това, което е очевидно, е, че просто се подхвърлят залци, за да се запушат най-гласовитите усти, останалите се отлагат за догодина и се прави този номер, който почти всяка година с молив в ръка, както сме свикнали да виждаме по карикатурите, се предвиждат по-малко приходи, за да може два месеца преди края на следващата година настоящият или който е в момента финансов министър да рапортува, че видите ли, имаме два милиарда повече, отколкото сме предвидили.

Политологът коментира и това дали БСП е реална алтернатива на ГЕРБ и дали е готова за това:

До каква степен БСП са готови или не е може би интересен въпрос, дотолкова БСП са най-голямата опозиционна група в настоящото Народно събрание. Но, разбира се, с този недъг, че в това Народно събрание няма истински реална активна дясна сила, тъй като ГЕРБ е всичко друго освен дясна партия, и това е видимо и от Закона за бюджета за 2018 година.

Интервюто на Емилия Антова с Арман Бабикян можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна