Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусия: Референдумът и независимостта на Каталуния: отвъд черно-бялото

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Без да се ангажира с мнение "за" или "против" независимостта на Каталуния, събитието, което Фабрика Автономия организира, си поставя за цел да даде различни гледни точки. Гледната точка на хората, които участват в процеса "отдолу", шестват по улиците, окупират училищата, предпазват урните със собствените си тела, стачкуват и разсъждават за това, какво следва. И на онези, които не намират своето място в процеса на независимост, не виждат предложение за по-добра алтернатива на капиталистическата репресивна държава и все пак търпят последствията на случващото се. И на онези, които разбират демокрацията по начин, различаващ се от това, което живеем ежедневно, и търсят път към нея по разнообразни начини.

Акцентът на събитието ще бъде връзката на процеса за независимост с репресиите, със социалните права и с възможностите за нов процес на конституция в смисъла на създаване на една нова социална организация.

След кратък разказ на базата на информация от алтернативни медии, разговори с участници в мобилизациите и лични впечатления, събитието ще продължи с дискусия.

Входът е свободен – Фабрика Автономия, събота, 04.11.2017 г., 19 ч.

Кристина Димитрова, която е от колектива на Фабрика Автономия, ще представи какво тя самата е видяла в Каталуния.  

Какво сподели тя в интервю за „Хоризонт до обед“, можете да чуете в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени