Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднаха 60 000 лева от взривен банкомат в "Редута"

| обновено на 08.11.17 в 14:57
Снимка: Николай Христов

Сигнал за взривен банкомат в столичния квартал "Редута" е подаден в 4:50 ч. тази сутрин в СДВР.  Отново, както и при предишните подобни случаи в София, неизвестните извършители са използвали бутилки със сгъстен въздух или газ под налягане, които са поставили от задната страна на банкомата. От взривната вълна са изпочупени и част от витрините на хипермаркета, където се е намирал банкоматът. 

По първоначални данни в устройството е имало около 60 000 лева. Банката извършва ревизия, за да се установи точният размер на откраднатата сума.

Няма пострадали при инцидента хора. Полицията работи по случая.

Преди дни вътрешният министър Валентин Радев възложи на професионалното ръководство на МВР спешни мерки за справянето с този вид престъпност. 

Това е седмият пореден случай на взривяване на банкомат в София за последните три месеца, а общата открадната сума до момента е около 300 000 лева. Полицията издирва извършителите на последните взривове на такива устройства в столицата.
Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че подобни проблеми преди време е имало и в няколко западноевропейски държави:

Проблемът е, че средствата, които се използват за извършване на тази престъпна дейност, са общоопасни и могат да нанесат травми и на хора, ако има в близост. Не искам да давам повече информация, тъй като хората, които го извършват, по това нещо се ориентират ние какво знаем и какви действия предприемаме.
Още по темата чуйте в звуковите файлове.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени