Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите до 19 години биха тима на Исландия

Снимка: Sportal.bg

Националният отбор на България за юноши до 19 години започна с победа с 2:1 над Исландия участието си в група 8 от първия квалификационен кръг за европейското първенство по футбол.

Всички голове в мача, който се игра в Сливен, паднаха в последния четвърт час. В 77-мата минута появилият се като резерва Тони Иванов даде аванс на селекцията на Ангел Стойков, а в 83-тата минута Станислав Иванов покачи на 2:0. В 88-мата минута Колбайн Финсон реализира от дузпа за исландците, за да оформи крайния резултат

През първото полувреме българският тим бе по-активният на терена, но освен два пропуска от близка дистанция за Иван Тилев в 10-ата и Атанас Кабов в 30-ата минута, чистите опасности пред вратата на исландците липсваха. В същото време островитяните разчитаха на контраатаки и центрирания към снажния централен нападател Любичич, които обаче не даваха резултат.

През второто полувреме играта стана много по-динамична, а в 58-мата минута Тригвасон нацели напречната греда. България обаче продължаваше да търси попадението и стигна до него в 77-мата минута. Иван Тилев стреля мощно от границата на наказателното поле, вратарят на Исландия изби топката, но тя попадна в непокрития Тони Иванов, който реализира за 1:0.

Шест минути по-късно капитанът на тима Станислав Иванов покачи на 2:0 с хубав удар с левия крак след самостоятелен пробив, а две минути преди края на срещата Колбайн Финсон отбеляза почетния гол за гостите от дузпа.

В третата минута на добавеното време Халфстеинсон можеше да изравни резултата, но пропусна от непосредствена близост. В следващия мач от квалификациите България среща Фарьорските острови, а след това предстои и мачът с Англия.

Състав на България:
Димитър Шейтанов - Андреа Христов, Ертан Томбак, Иван Турицов, Александър Бастунов - Николай Янков (69-Илия Юруков), Димитър Костадинов, Иван Тилев - Атанас Кабов (60-Тони Иванов), Калоян Кръстев (89-Петър Христов), Станислав Иванов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна