Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Една от водещите теми в днешния брой на вестник Монитор е приетият на първо четене вчера бюджет за следващата година. Изданието отбелязва, че "за първи път БВП ще прехвърли 100 млрд. лв". Приоритетите в проектобюджета за догодина са фокусирани върху реформите в образованието, отбраната и сигурността, социалната и здравна политика, както и провеждането на Председателството на Съвета на ЕС. В проекта за държавен бюджет е заложено да продължи увеличаването на заплатите на педагозите в средното образование, така че до 2021 г. да се постигне двойно увеличение на възнагражденията, допълва Монитор.

ДАНС иска да мине в пълна нелегалност, пише в заглавие на първата си страница вестник Сега. Всекидневникът обяснява, че "ДАНС ще се опита да стане напълно безконтролна, като си издейства правото да назначава без конкурс, както и възможността да крие информация за сегашните си и бившите си сътрудници и за агенти на прикритие дори от правосъдието. Това ще стане, ако парламентът одобри поправките в Закона за Държавната агенция "Национална сигурност", пуснати за обсъждане в портала за обществени консултации strategy.bg", уточнячва изданието.

Болните искат бърз достъп до лекари специалисти, показва анкета на вестник 24 часа. Допитването на всекидневника показва още, че най-важните проблеми в здравеопазването са и недостигът на медици и изтичането на лекари и сестри в чужбина, бездушното отношение на лекарите и контролът на харчовете в болниците.

"Бандитите, взривявали банкомати, се оказаха перничани", съобщава вестник Труд. След поредния "пернишки гръм", пише изданието, полицията влезе в дирите на престъпниците и организира огромна хайка за залавянето им. Продължава издирването на тримата бандити като полицията разпространи снимките им. Издирваните са Красимир Йорданов, Тодор Богданиов и Кирил Микев, посочва всекидневникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна