Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Водеща тема в излизащите днес вестници са задържаните в Босилеград български лекари.

Труд пише по темата: "Полицията и здравната инспекция в Сърбия подкрепиха безвъзмездна хуманитарна медицинска акция за прегледи на социалнозастрашени и нуждаещи се граждани на Босилеград. В петък следобед трима български лекари са били задържани за 4 часа без обяснения и обвинения. Лекарите са освободени след намеса на генералния ни консул в Ниш Едвин Сугарев, според който задържане на лица без повдигане на обвинение е недопустимо.

24 часа помества на страниците си отправено послание на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов  към президента Румен Радев. "Моят призив към президента и към всички представители на опозицията е - нека да подкрепяме централния нападател Бойко Борисов. Защото видяхме, че той може и знае как да постига съответните резултати в интерес на държавата. Това е заявил в Ловеч Цветанов, цитиран от изданието. По думите му в интервюто на президента Радев пред БНТ в петък "не е имало абсолютно нищо, което да показва основното за президентската институция - обединение на нацията и човек, който да олицетворява нацията като обединител".

Публикувана е и позицията на президента Румен Радев. Във въпросното интервю пред БНТ държавният глава заявява: "Не аз съм започнал война между институциите. Моят тон е резултат от действителността. Войната срещу президентската институция мобилизира често институциите и цялата парламентарна комисия беше използвана за очерняне на името ми". Това е заявил държавният глава, цитиран от 24 часа.

Вестник "Телеграф" съобщава, че "паметник на рицарите тамплиери ще бъде издигнат в София през 2018 година". Причината е 900-ната годишнина  от основаването на ордена. Монументът ще представлява бронзова пластика с височина 90 см и ще бъде поставен върху бял камък, който е част от чешма, открита от тамплиерите при създаването на българския клон на ордена през 2007 година. Паметникът ще бъде издигнат в градинката зад царския дворец в столицата през есента на следващата година, уточнява изданието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна