Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Не знаех за одитния доклад за поръчките във ВМА

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов заяви, че не е знаел за одитния доклад за обществените поръчки във ВМА, заради които избухна скандалът с бившия министър на здравеопазването проф. Николай Петров. Борисов коментира темата с оставката на Петров пред медии след церемонията по откриването на реконструираната зала "Асикс Арена" в столицата.

В петък лидерът на БСП Корнелия Нинова попита Борисов от парламентарната трибуна защо е посочил Николай Петров за министър, след като е знаел за проверките на Сметната палата:

Откъде да го знам аз това, нито ми е оставено като документ, нито като информация. Ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава служебото правителство на президента Радев. Първо, има органи, които се занимават с това и ако мислите, че с госпожата ще ми развалите настроението от направеното от нас, тя може да излезе и да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство някога. При цялото ми уважение към тях, нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите, едни ги бъркат с рошави мъже, други... Аз епитети не употребявам.

Борисов подчерта, че оставката на професор Петров е приета като морален жест:

В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени в наркотрафик, хора, които са купували гласове и то от затворници, хора, които наричат българите "дебили".

Борисов каза "не ги гледам и не ги слушам", помолен за коментар относно думите на Нинова, че винаги, когато стане напечено, се крие. Бойко Борисов каза също, че е лъжлива новината това, че наричал българите "прости":

В едно точно подобно мероприятие, когато хората, които се бяха събрали ми казваха: "Защо когато ти ни говориш, ние всичко разбираме и виждаме, а другите не ги разбираме?" И аз викам, в кавички: "Понеже нали всички сме прости, само те са умните", има голяма разлика в това. И всички се смеехме и се радвахме на това, което там откривах.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!