Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовта като нещо още повече

Снимка: kinomania.bg

Днес започва 31-вото издание на "Киномания" в столицата. В зала 1 на НДК голямото киносъбитие ще бъде открито с дебютния игрален филм на режисьора Галин Стоев "Безкрайната градина". По този повод в студиото на "Хоризонт" гостува актрисата Елица Матева, която изпълнява във филма ролята на странно момиче, затворено в свой свят, в който най-важното нещо е една тайнствена градина.

Матева покани слушателите да станат зрители на филма и така сами да разкрият загадката и смисъла на безкрайната градина, защото, по думите ѝ, това е нещо, което не може да бъде произнесено – едно вътрешно усещане, стремеж, към нещо, което, ако бъде произнесено с думи, може да стане банално:

Това не е една класическа любовна история. Става въпрос не само за романтична любов, а за любовта като нещо още повече, свръх – над това.

В кинотворбата, определена от продуцента Мартичка Божилова като може би най нежния български филм, участва и незабравимият български актьор Никола Анастасов. За срещата си с него пред камерата Матева разказа:

Това е последната му роля в киното. Аз имах само една сцена с Никола Анастасов, но се виждахме и по време на процеса. Това е един човек с толкова топло, детско излъчване. Адски приятен, симпатичен човек. Самото му присъствие е удоволствие.

Още за вълшебното усещане по време на снимките на красивата и нежна история, разказана във филма, и как "Безкрайната градина" е задържала в България младата актриса Елица Матева, можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени