Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Перенджиев: Тераза Мей се опитва да прехвърли собствената си вина върху Русия

Александър Перенджиев


С обвиненията към Русия в рушене на световния ред Тераза Мей се опитва да прехвърли собствената си вина върху Русия, тоест да отклони удара от себе си. Това подчерта в интервю за предаването "Събота 150" по програма "Хоризонт" руският политически наблюдател Александър Перенджиев:

Вместо да признае, че много от ставащото по света се дължи на грешките на западните лидери, тя се опитва да си изгради някаква защита. Както се казва у нас в Русия, нападението е най-добрата защита. В конкретния случай Тереза Мей организира нападение. Когато гражданите на Великобритания и на други западни държави почувстват сериозните и неблагоприятни процеси в икономиката, социалната сфера, сигурността и екологията, то тогава ще им заявят: "Нали ви предупреждавахме, за всичко е виновна Русия".

Тереза Мей чувства своята неустойчивост във властта и иска да си намери някаква опора, допълни още Перенджиев:

За да се покаже по-силна най-вече пред британското общество, тя се опитва да отклони погледа на това общество от вътрешните проблеми навън. Русия е враг и хайде да се борим с нея. Не обръщайте внимание на негативните процеси в самата Великобритания. Вижте, че се руши световният ред.

Цялото интервю с Александър Перенджиев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени