Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на село Атия настояват над опасното кръстовище да бъде изградена пасарелка

Дончо Атанасов: До лятото съоръженията трябва да бъдат готови

| обновено на 21.11.17 в 15:58
Снимка: БГНЕС
Жителите на село Атия затвориха в 8 часа тази сутрин пътя Бургас-Созопол с искане да се вземат адекватни мерки за рисковия участък при селото им. Протестът е провокиран от смъртта на 16-годишно момче, което почина в понеделник, след като беше блъснато на пешеходна пътека на главния път, докато отивало на училище.

Акцията е организирана в социалната мрежа, а Инициативен комитет апелира към всички за съпричастност и подкрепа. Започнала е и подписка за обезопасяване на кръстовището.

Протестиращите поставиха цветя и плюшени играчки на пешеходната пътека, където бе блъснато 16-годишното момче. С трибагреници и плакати приятели на момчето призоваха над опасното кръстовище да бъде изградена пасарелка. От години хората от Атия настояват за подобно съоръжение.

Не е само това дете. Има седем-осем човека, които са убити на това кръстовище.

Аз лично се притеснявам, като минавам по този път. Някои шофьори спират, други минават - споделиха протестиращи.


Продължава лечението на четиримата пострадали при вчерашната катастрофа на главния път Шумен-Силистра. При сблъсъка между две леки коли загинаха трима души. От ранените най-тежко е състоянието на 46-годишна жена от Каолиново.


Пешеходен надлез и кръгово кръстовище ще бъдат изградени на кръстовището до военноморска база "Атия", където вчера загина 16-годишно момче. До лятото съоръженията трябва да бъдат готови, каза управителят на Агенция Пътна инфраструктура инж. Дончо Атанасов. Той направи оглед на мястото и се срещна с жители на Атия.
Утре ще бъде направен одит по пътна безопасност. Работят вече одитори, проектанти и действията, които ще предприемем веднага, още в утрешния ден, е да сложим още допълнително маркировка, която е преди кръстовището. Започваме веднага проектирането на пасарелка и успоредно с това проектирането и изпълнението на кръгово кръстовище, за да решим кардинално въпроса на кръстовището на Атия.

Автобусите от Бургас до Созопол до дни ще започнат да влизат в селото, което ще улесни жителите на Атия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени