Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) се измъкна от провал срещу "Малага"

Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) се измъкна от провал срещу "Малага" и победи с 3:2 благодарение на победния гол на Кристиано Роналдо, който минута преди това пропусна дузпа. С този успех Реал Мадрид остана на 3-о място в испанското футболно първенство, на 3 точки от "Валенсия", който посреща "Барселона" в дербито в неделя.

Домакините от "Сантяго Бернабеу" отбелязаха първия гол в 9-ата минута, след като Кристиано Роналдо посрещна с глава центриране на Марсело, който му центрира. Топката се отби в горната греда и при добавката Карим Бензема не сбърка за 1:0. Това беше едва втори гол за французина от началото на първенството, но той не остави аванса на тима прекалено дълго. "Малага" изравни в 18-ата минута чрез Диего Ролан. Тони Кроос загуби топката в единоборство с Кеко, след това той я овладя и напредна, за да центрира. Ролан я изстреля без да се бави зад гърба на вратаря Кико Касия. В 21-ата минута Кроос си поправи грешката, след като подаде по перфектен начин на Каземиро, който с глава изведе "Белия балет" напред с 2:1. До края на първото полувреме беше отменен гол на Пол Байюсе, който се оказа, че се е качил върху гърба на Даниел Карвахал и затова съдията отсъди нарушение.

Легендата на "Реал" (Мадрид) Мичел, който в момента е треньор на "Малага", реагира бурно и протестира срещу това решение. Но съдията даде край на първата част веднага след този момент. Но в 57-ата минута "Малага" стигна до 2:2, когато Чори Кастро изравни с далечен изстрел за ужас на феновете на "Сантяго Бернабеу". В 76-ата минута Кристиано Роналдо донесе успеха на своите. Лука Модрич беше съборен в наказателното поле от Луис Ернандес и дузпата не подлежеше на съмнение. Роналдо стреля, вратарят Роберто Хименес спаси, но при добавката португалската звезда нямаше проблеми да отбележи едва втория си гол от началото на сезона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна