Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" (Мадрид) излезе трети в Испания след разгром над "Леванте"

„Атлетико“ (Мадрид)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Атлетико" (Мадрид) се изкачи на трето място в класирането на испанското първенство по футбол, след като победи с 5:0 "Леванте" в мач от 13-ия кръг в испанското футболно първенство. "Атлетико" е с актив от 27 точки, колкото има и столичният съперник "Реал", който по-рано вчера спечели с 3:2 срещу "Малага", но заема четвъртото място.

"Леванте" се представи много лошо в защита, като проблемите започнаха още в петата минута с автогол на Робер Пиер. Чема Родригес пък не успя да изчисти топката в 29-та минута и Кевин Гамейро вкара за 2:0, а в 59-та нападателят вкара третия гол в срещата. Последваха два гола на Антоан Гризман в рамките на три минути и "Атлетико" спечели срещата си от 13-ия кръг в "Ла Лига".

"Изиграхме страхотен мач. Вкарахме ранен гол, но продължихме да ги пресираме и това ни позволи да създадем положения. Приятно е да вкараш пет гола, но ние имаме да вършим още много работа", каза Гамейро.

Въпреки че е едва трети в подреждането, "Атлетико" постави клубен рекорд от 13 мача без загуба за начало на сезон. Предишното най-добро постижение беше регистрирано през сезон 1995/1996, когато столичаните тръгнаха с 12 мача без загуба и в крайна сметка спечелиха дубъл. Любослав Пенев наниза 16 гола в 37 двубоя през същата състезателна година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна