Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вместо улица и паркинг - три нови сгради в "Меден рудник"

Строителството на жилищни сгради в компелкс „Меден рудник“ значително е изпреварило изграждането на инфраструктурата. Това призна Магдалена Манолова, директор на Център за административни услужи „Възраждане“ във връзка с настояването на няколко блока в комплекса, да бъде изградена инфраструктура – улица с осветление и паркинги до домовете им. Сега пред блоковете им се простира поляна, която след всеки дъжд се превърща в кално тресавище. Това пространство е единственото, където могат да паркират и автомобилите в района.

"В близост до блоковете, с които се разигра първоначално дискусията 333, 332, 199, проекти за сграда в общината няма депозирани, но има частен имот с предвиждане на строителство в съседство. Обслужването на тези три жилищни сгради ще бъде с алея, която е 6 м. Няма проект за паркинг в този район", обясни Манолова.

Тя допълва, че тази алея ще бъде направена при възможност за финансиране и след като собствениците на трите имота, които са с намерение за строителство, не построят сградите си.

Районният кмет на "Меден рудник" пое ангажимент скоро да се направи посипка, за да може да бъде по-нормален достъпа до жилищните сгради както за автомобилите, така и за живущите.


Подробностите в репортажа на Ивайло Пеев:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна