Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова улица в "Меден рудник" заменя калните алеи

архив 2017 година
Снимка: БНР Бургас

Нова улица ще бъде изградена в "Меден рудник". Тя е пресечна на булевард "А.Г. Коджакафалията" в посока бл. 333. Проектът включва още изграждане на тротоари и монтиране на ново осветление. 


Още през 2017 година с БНР Бургас се свързаха жителите на блокове 199, 332 и 333, които настояваха на мястото на калната пътека и паркинг пред домовете им, да се изгради нормална инфраструктура. 

Тогава Магдалена Манолова, директор на Център за административни услуги „Възраждане“ призна, че "строителството на жилищни сгради в комплекс „Меден рудник“ значително е изпреварило изграждането на инфраструктурата". 

Няколко години след това, в поляната, която живущите използваха за паркинг, започна строителството на мащабни кооперации. 

архив 2017

Днес от пресцентъра на Община Бургас информират, че след 2000-та година свободните тогава терени със статут на земеделски земи бяха възстановени на собствениците. Стигна се до интензивно строителство на кооперации, но без да им бъде осигурено никакво инфраструктурно обезпечаване. Подземните технически мрежи, ВиК и електрическо захранване се изградиха "на парче", а терените, предвидени за улици и зелени пространства, останаха в собственост на частни лица - собствениците на бившите ниви.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна