Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова е с приз "Жена на годината" в категория „Спорт“

Снимка: БФХГ

Най-добрата ни състезателка по художествена гимнастика Невяна Владинова спечели поредния приз тази година – този път на списание „Грация“. Капитанът на националния ни отбор беше избрана за „Жена на годината“ в категория „Спорт“. На церемонията присъства и другата ни националка Катрин Тасева.

Бронзовата медалистка във финала на топка от световното първенство в Пезаро (Италия)  има златен медал на обръч, сребърен на бухалки и бронзов на лента във финалите на Световната купа в Минск. На Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро тя бе единствената представителка на България в индивидуалната надпревара.

От началото на годината досега Катрин Тасева спечели общо 8 медала от европейски първенства, има златен медал във финала на топка от Гран при турнира в Киев.

Двете ни грации споделяха подиума няколко пъти през годината, включително и във финала на лента на Европейското в Будапеща, където Тасева спечели сребро, а Владинова бе трета.

Така за втора поредна година призът отива в художествената гимнастика, след като през 2016-та „златните момичета“ от ансамбъла спечелиха третата си и последна статуетка.

Освен двете гимнастички в същата категория номинирани бяха Станимира Петрова (бокс) и Анелия Карагьозян (колоездене).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна