Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки сигнали за завирявания и наводнения в столицата

| обновено на 01.12.17 в 22:41
Снимка: БГНЕС

Заради интензивните валежи е повишено нивото на всички реки на територията на Столична община. Екипи на районите администрации извършват наблюдение на място.

Получени са 44 сигнала за завирявания, наводнени дворове, мазета и пътни участъци, съобщават от пресцентъра на общината.

Най-интензивен е дъждът в южните и западните райони на София. По данни на БАН там са паднали над 40 литра на квадратен метър.

Нивата на всички реки, които преминават през територията на Столичната община, са значително повишени. Екипи на районните администрации, аварийното звено на Столичната община и на пожарната осигуряват постоянно наблюдение на всички критични участъци.

Овладяна е ситуацията с излязлата от коритото си река Какач при село Мало Бучино. Екипи на общинската дирекция „Аварийна помощ и превенция“, пожарната и МВР са разширили коритото на реката.

Затруднено е преминаването по пътя София-Самоков на изхода на София. Там пътното платно се почиства от паднала земна и скална маса.

Заради повишеното ниво на реката в местността Смърдана се организира изграждане на защитна дига с чували с пясък. Там са кметът Йорданка Фандъкова, екип на пожарната, както и кметовете на районите Красна поляна и Люлин - Иван Чакъров и Милко Младенов. Екипи на общинската дирекция „Аварийна помощ и превенция“ изграждат защитното съоръжение.

Предприето е и контролирано изпускане на водите на язовир „Суходол” 2.

Авариен екип отводнява разлив при река Баравица в район „Връбница”. Отстранено е завиряване в район Подуяне.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна