Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек загина, а двама са пострадалите при свличането на земна маса в ловна хижа край златоградското село Долен

| обновено на 02.12.17 в 18:58
Снимка: Радостина Чернокова

Един човек загина, а двама са пострадалите при свличането на земна маса в ловна хижа край златоградското село Долен.

Трагедията е станала  днес около 15.30ч. В пометената от свлачището постройка имало 8 човека, като на двамата пострадали е оказана помощ в Спешния център в Златоград, а след това са транспортирани за лечение в болницата в Кърджали. Това каза пред кореспондента ни в Смолян кметът на Златоград Мирослав Янчев:
Моите съболезнования, почина 62-годишен човек! Земна маса се свлича, минава през хижата, отнася едната стена и го притиска в другата. За съжаление той почива на път за болницата. Има още двама души, които са ранени и са транспортирани в болницата в Кърджали. Единият с комоцио, с травми по краката, другият в тазо-бедрената част.
Нямаме документи за тази хижа, книжа. Има обилни валежи към този час, хубаво е че бяхме свалили нивото на язовир Златоград, който поема голяма част от обема на водите и в момента нивото се качва на язовира, 1 метър и 15 см. е покачило нивото.


На мястото е областният управител Недялко Славов който каза:

Изключително нелеп инцидент, освен този няма нещо друго обезпокоително в резултат на обилните валежи през последните две денонощия. Бих призовал, всеки който няма пътуване да не излиза, в резултат на обилните валежи имаме свлечени камъни, нямаме затворени пътища, но ситуацията изисква особено внимание.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени