Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с бронзов медал от европейското първенство по паратаекуондо

Снимка: личен архив

България спечели медал на европейското първенство по паратаекуондо, което се провеждат в столична „Асикс Арена“. Бронзовото отличие го извоюва Михаил Христов още при дебюта на турнир от подобен ранг.

Министърът на спорта Красен Кралев даде началото на турнира. Специални гости бяха президентът на WTE Сакис Прагалос, посланикът на Корея Шим Бу Нам, зам.председатгелят на Народното събрания Явор Нотев, бившият шеф на парламента Димитър Главчев. Това е второ голямо първенство, което БФТ организира само в рамките на една година.

Пожелавам успех на българските състезатели, защото имат нужда, тъй като съперниците им в техните категории са най-добрите в света. Виждам ги, че вече са много уморени и чакат с нетърпение да свърши това първенство и да се отдадат на почивка. Смятам, че ще имаме двама състезатели на Игрите в Токио през 2020 г. Ние даваме един сигнал на всички хора, че бойното изкуство таекуондо и разбира се, олимпийският спорт са с отворени врати, и няма хора, които да не могат да го практикуват, сподели президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев.

Днес стартират общо петима българи. Бронзовият медалист от световното първенство Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Теодор Георгиев, Йордан Колев и Никол Чорбанова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени