Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Споделена отговорност за превръщането на Гарнизонна фурна в Културен център

| обновено на 12.12.17 в 06:44

Гражданският натиск за превръщането на бившата Гарнизонна фурна в съвременен културен център трябва да продължи, докато бъде  формулиран ясно работещ механизъм за управление на културните процеси в Пловдив. Това решение обедини присъстващите на публичния дебат в конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ за превръщането на бившата Гарнизонна фурна в съвременен културен център. 

 Идеята на инициативния комитет  за запазването на старата казармена сграда, станала фокус на проекта „Градски мечти“ от програмата на Пловдив 2019 на сдружение „ Изкуство днес“ събра за трети път общественици и граждани. Представители на общинската администрация на Фондация „Пловдив ЕСК 2019“  липсваха. 

Емил Миразчиев от ИК уточни, че решенията от дискусията ще бъдат входирани в местния парламент, като бъде предложен и модела за развиване на Центъра на принципа на споделената отговорност между Общината и гражданското общество – финансова и логистична. По думите му партньорството трябва да бъде точно договорено и устойчиво, като Общината поеме финансов ангажимент за ремонта на сградата, а  гражданската инициатива – отговорност за мениджмънта на Центъра за съвременно изкуство. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени