Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Президентът дойде в Пловдив на конференция за редките болести

XIV–та Национална конференция, посветена на редките болести и на лекарствата сираци, стартира в Пловдив. Организатор на форума, който се провежда под патронажа на Министерството на здравеопазването, е Институтът по редки болести. Специален гост е..

обновено на 29.09.23 в 16:25

"Ден след ден" в последния петък на септември

В най – големия пловдивски район – Централен“, започват проверки за качеството на храната в детски заведения. Причината са сигнали на родители за доставяна храна за децата им със съмнително качество. Днешната среща по този проблем в кметството на..

публикувано на 29.09.23 в 14:59

Започват проверки за качеството на храната в детски заведения в "Централен"

Нарочни проверки за качеството на храните в детските градини и ясли започват Българската агенция за безопасност на храните и РЗИ, след сигнал на ръководството на район „Централен“.  Там са сезирани лично по телефона от притеснени родители, които..

обновено на 29.09.23 в 14:44

Нерегламентираният внос подбива цената на гроздето у нас

Лозарите и производителите на вино очакват помощ от държавата за популяризиране на българското вино и грозде на световните пазари, заяви в предаването "Ден след ден" Марин Калнев, член на Националното сдружение на българските лозари. Той посочи, че..

публикувано на 28.09.23 в 16:16

Нужен е финансов анализ, 150 млн. лв., са вече дълговете на Пловдив

18 са кандидатите за кмет на Пловдив, но според повечето прогнози реални шансове имат едва трима. В програма "Ден след ден" говорим с един от тях - Славчо Атанасов , издигнат от коалиция „Съединени за Пловдив“. Той вече е заемал кметския пост в Пловдив..

публикувано на 28.09.23 в 15:05

Очаквания и находки „Ден след ден“

18 са кандидатите за кмет на Пловдив, но според повечето прогнози реални шансове имат едва трима. Ще говорим с един от тях- Славчо Атанасов, издигнат от коалиция „Съединени за Пловдив“, вече заемал кметския пост в Пловдив от 2007 до 2011 година и..

публикувано на 28.09.23 в 14:39

Най-опасни са коалициите, родени от икономически интереси

Партиите, които в момента са на политическия небосклон, са партии без лична идеология – те се самоопределят като десни и леви, като фили към една или друга държава, но нямат идеология, заяви в интервю за предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив..

публикувано на 27.09.23 в 16:53

Правителството трябваше да реши за ракетите С-300

"Механизмът за поддържане на ракетните комплекси С-300 бе свъзан с участието на руски фирми, което на практика вече е невъзможно". По думите на военния експерт и бивш министър на отбраната Велизар Шаламанов това е валидно и за други оръжейни системи..

публикувано на 27.09.23 в 16:49

Къща "Недкович" представя "Пътуване във времето"

За пета поредна година изложбата „Изнесени фондове“ представя непоказвани експонати от фондовете на ОИ „Старинен Пловдив‘. Гостите на Стария град ще могат да видят малка колекция дамски аксесоари, порцелан, писалищни комплекти, мастилници,..

публикувано на 26.09.23 в 16:03

Към този момент най - вероятният балотаж е Димитров - Атанасов

Пълна еклектика сред кадндидатите за кмет на Пловдив в началото на предизборния маратон, а и по време на кампанията ще има още изненади, прогонозира няколко часа преди края на срока за регистрация на кандидатите журналистът Спас Кузов. Според..

публикувано на 26.09.23 в 15:49