Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Отпор на маските в рейсовете в Пловдив, РЗИ ще глобява

От днес в област Пловдив е задължително носенето на маски в градския транспорт, аптеки, дрогерии, здравни и социални заведения. Проверка на Радио Пловдив показа, че голяма част от хората изобщо не са разбрали за новите правила. В..

публикувано на 22.07.22 в 14:01

В Пловдив настава хаос без още пари за пътните проекти

Заместник-кметът с ресор строителство в Пловдив Пламен Райчев каза, че е изключително изненадан от днешното решение на Общинския съвет да не разреши 20% индексиране на финансирането за пет важни инфраструктурни обекта в Пловдив заради инфлацията.  Райчев..

публикувано на 21.07.22 в 14:39

Проф. д-р Пламен Митев е носител на Наградата на Карлово

Проф. д-р Пламен Митев, историк и преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, член на фондация "Васил Левски", е носителят на Наградата на Карлово за 2022 година.   Наградата - статуетка „Златната Богиня“, придружена от..

обновено на 18.07.22 в 15:11

Проучват храма в Златния град край с. Васил Левски

Министерството на културата отпусна 40 000 лв. за проучвания на Златния град на древните траки до карловското село Васил Левски.  Това е цялата сума, поискана от държавата от ръководителя на екипа доц. Костадин Кисьов, директор на Археологическия..

обновено на 16.07.22 в 09:03

Седем месеца след наводенията Триград бавно се възстановява

Четири родопски села постепенно се завръщат към нормалния си ритъм на живот след наводнението от декември в село Триград, когато реката излезе от коритото си и откъсна пътя на планинските села. След седем месеца мъки, днес вече са довършителните..

публикувано на 13.07.22 в 16:44

Отличниците пак избраха Английската гимназия

Отличниците отново предпочетоха да учат в ЕГ „Пловдив“ . Максималният бал  тази година е постигнат в специалност „Чужд език – Немски“ при момиче - 499, където последното прието момиче е с бал 440. При момчетата максималният бал  за немски език..

обновено на 12.07.22 в 16:17

Над 500 000 лева за училищата по изкуства в Пловдив от МК

АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" и трите пловдивски училища по изкуствата получават финансови средства от Национален Фонд „Култура“. От Министерството на културата публикуваха днес резултатите от програмата “Мобилност“ и обяви наградите за високи..

публикувано на 08.07.22 в 11:23

В Пловдив се извиха опашки за получаване на новите пенсии

Увеличените от 1-ви юли пенсии се изплащат навреме показа проверка на Радио Пловдив. Пенсиите са по-високи с 10 % и към актуализирания размер се прибавят 60 лв. , които до края на юни се плащаха под формата на ковид надбавка.  Пенсионерите..

публикувано на 07.07.22 в 13:18

Опашки пред центровете за прием на документи след 7 клас

Опашки се извиха пред петте центъра за подаване на документи след завършен 7 клас в Пловдив. От днес до 7 юли тече кампанията за подаване на заявления от учениците и техните родители.  "Пред ОУ "Екзарх Антим I" от 7.15 часа имаше чакащи, работното..

обновено на 05.07.22 в 16:02

Двойно поскъпна строителството на новата Детска клиника

Почти двойно по-голяма сума е необходима за изграждане на новата сграда на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“, заради увеличените цени на стоките и услугите в строителството. Това стана ясно от думите на икономическият директор на..

публикувано на 01.07.22 в 16:51