Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Да избираш на Великден - католици и арменци от Пловдив

Датата за предстоящите избори на 4-ти април съвпада с деня, в който католици и арменци посрещат Великден.  Най- голямата  католическата общност в България е в Пловдивска област, а най- голямата арменска е в град Пловдив. Заради..

публикувано на 15.01.21 в 14:44
Д-р Ангел Гозманов - дир. ВМА Пловдив

Ковид -19 е коварен и след преминаването на острата му фаза

Ковид-19 е много коварен врирус, той е хамелеон по отношение на симптомите, може да имитира всяко заболяване и никой не знае как точно ще протече. При 80% от хората минава леко, но при останалите - не - и може да зъвърши с фатален изход. Така описа..

публикувано на 15.01.21 в 14:11

Ваксините са единствената предпазна мярка срещу ковид

„РНК  ваксините не са революционни, знае се за тях отдавна. Те се изработват с фрагмент РНК, която носи гена на характерен за вируса протеин. Тази киселина е част от шиповете на вируса“  - заяви в интервю за Радио Пловдив професор Георги Милошев...

обновено на 14.01.21 в 16:19

Предотвратихме наводнение в Пловдив

Язовирите са пълни, но те бяха пълни и преди обилните дъждове, но никой не искаше да си го признае, заяви в НС днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров.  Той подчерта, че язовирите са действали като буфери, които събират високите..

публикувано на 14.01.21 в 15:41

Перспективи "Ден след ден"

Как работят новите ваксини срещу коронавируса? Кое е революционното в технологията на РНК ваксините и могат ли те да променят човешкия геном? Има ли рискови групи хора за ваксинация с тях? За гените и коронавируса ще говорим с професора по молекулярна..

публикувано на 14.01.21 в 14:53
Родопите

Къщите за гости - с по-лек спад на туристи заради COVID-19

Ковид-19, който миналата година нанесе сериозни щети на туризма в Европа заради затварянето на граници и ограниченията в пътуването и на места отбеляза срив между 75 и 95 на сто, се оказва по-благосклонен за алтернативния туризъм.  Щетите от..

обновено на 13.01.21 в 16:33
Юрий Асланов

Ранната дата за избори устройва предимно ГЕРБ

„Ранната дата за парламентарните избори устройва предимно ГЕРБ. Колкото по-бързо се проведат те, толкова е по-добре за тях. Те също използват социологически данни и са установили, че в момента групата, която поддържа тази партия, е в състояние на..

публикувано на 13.01.21 в 15:49

Посоки "Ден след ден"

Община Пловдив ще промени наредбата за паркиране върху общински терени, за да я съобрази с решение на Върховния административен съд. Явно наддаване, а не както досега жребий, ще определя ползвателя на място за паркиране, ако кандидатите са повече. Ще..

публикувано на 13.01.21 в 14:51

Консултациите при Радев са за публична употреба, не да работят

„Станахме свидетели на пореден епизод на конфронтацията между Президента и ГЕРБ, задочно, разбира се, и с Бойко Борисов", заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Любомир Стефанов по повод консултациите на президента с политическите сили за..

публикувано на 12.01.21 в 16:11

Преподавателите на протест срещу затварянето на школи по изкуства

Протест с искане за отваряне на школите за творчество организират тази събота 16 ти януари  от 12 часа представители на Съюза на организациите за любителско изкуство от цялата страна. Той ще проведе поетапно пред сградите на Министерствата на..

публикувано на 12.01.21 в 14:07