Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Пловдивчани са разочаровани от новото НС и лидера ИТН

Първото заседание на 46-ото народно събрание вече е факт. То се откри за втори път от Мика Зайкова, която предаде щафетата на новоизбрания председател на парламента Ива Митева. Настроенията на гражданите след заседанието обаче са..

обновено на 21.07.21 в 16:32
Георги Карасимеонов

Най-разочаровани от нови избори ще са гласувалите за ИТН

“Парламентарната демокрация има определени принципи и начини на осъществяване. Има традиция от над 200-300 години дори. И не може това, което прави в момента Слави Трифонов, да се приеме за част от тази история или начин на правене на политика” това..

публикувано на 16.07.21 в 16:17

Ромските гласове са напуснали ГЕРБ, но не са отишли при ИТН

Журналистите от информационният сайт „Медиапул“ Самуил Димитров и  Симона Костадинова са направили преглед на ефекта от рязко намалелия ромски вот на изтеклите парламентарни избори.  В предаването "Ден след ден" Димитров сподели, че не си спомням..

публикувано на 16.07.21 в 16:00

БСП няма да изключва съветници, които са гласували за заема

Поредна доза напрежение в БСП-Пловдив. Този път то беше провокирано от думите на Костадин Паскалев, че по настояване на лидера Корнелия Нинова Изпълнителното бюро на БСП се кани да предложи за изключване червените общински съветници в Пловдив,..

публикувано на 16.07.21 в 15:41

Наука и бизнес си дават среща в Центъра за приложна физика

Проектът, Център за компетентност „Интелигентни мехатронни, еко- и енергоспестяващи системи и технологии“, финансиран с европейски средства по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“,  бе представен пред журналисти и гости в Информационния..

публикувано на 16.07.21 в 14:32

"Ден след ден" по жътва

Сега е българската политическа жътва, каза днес президентът Радев, докато гостува на началото на жътвената кампания в добруджанско село. Но докато добивите на зърно тази година се очаква да са общо взето добри, то резултатът от двукратното изборно..

публикувано на 16.07.21 в 14:26
Манол Генов, депутат от БСП

БСП търси причините за слабия резултат от изборите

Тези избори не бяха никак леки и тепърва ще правим анализ за слабия резултат, като търсим с максимална прецизност причините,  каза в следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" водачът на листата на БСП в Пловдивска област Манол..

обновено на 15.07.21 в 16:21

Решението на Трифонов е лош ход

"Има много рядко срещан консенсус сред анализаторите, бих казал почти пълен-че това е един лош ход". Така политологът Светослав Малинов определи решението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов да обяви самостоятелен проектокабинет на партията..

публикувано на 15.07.21 в 15:51

"Ден след ден" в средата на горещия юли

В най-горещия ден от седмицата говорим по горещи политически и социални теми в предаването „Ден след ден“. Какви послания отправи лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов от екрана на партийната си телевизия, като представи проекта на..

публикувано на 15.07.21 в 14:17

Хронично болните трябва да се ваксинират срещу ковид

Коронавирусът засяга ендокринната система, като заболяването протича по-тежко при пациентите със захарен диабет, затлъстяване, заболявания на щитовидната, надбъбречните и половите жлези, както и при нарушения на хипоталамо-хипофизната ос.  При една..

публикувано на 15.07.21 в 12:30