Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Не 300, а 30 в изолация членове на СДС, отиват при Цветанов

Членовете на СДС, които отиват в "Републиканци за България" на Цветан Цветанов, се изолираха от партията още след местните избори миналата година. Това са хора, които не изпълниха решението на Националния съвет за явяване в коалиция и за подкрепа на..

публикувано на 18.09.20 в 16:02

Приемна грижа в живота и политиката „Ден след ден“

Дете от Пловдив е сред новите случаи на заразени с коронавирус. Третокласникът си е вкъщи, в добро състояние и не се нуждае от лечение, съобщиха от Областния медицински щаб. Според правилата за действие в такава ситуация съучениците му също остават по..

обновено на 18.09.20 в 14:54
Надя Бобева, приемен родител

Да си приемен родител не е професия, а призвание

89 са приемните семейства в Пловдив и региона. През септември 16 от тях са сводобни за деца, които имат нужда от грижа в семейство, а 73 са заети, това съобщиха от областния екип по приемна грижа при представянето на кампанията за 2020/ 2021..

публикувано на 18.09.20 в 12:06

Трябва ни нов ИК, машинното гласуване е неоправдано

Обсъждането на промените в Изборния кодекс в Народното събрание продължи и днес, като депутатите решиха окончателно ЦИК да наеме или да закупи машините за гласуване. Междувременно преди още промените в ИК да бъдат приети п резидентът Румен Радев..

обновено на 17.09.20 в 17:23

Гроздоберът в Брестовица тече с пълна сила

„Кампанията по гроздобера в Брестовица тече с пълна сила. Започнахме с белите сортове и сорта рубин, гроздето е със сравнително добра захарност. От тази седмица започват да се прибират и сортовете  каберне и мерло“. Това заяви кметът на..

публикувано на 17.09.20 в 16:06

"Душа и сърце! Ние винаги сме с Локомотив!

Мачът между Локомотив - Пловдив и Тотнъм  е не само за феновете на отбора, но и  празник за града, каза часове преди двубоя административният директор на клуба Атанас Узунов, който е и общински съветник.  "Готови сме за мача, както..

публикувано на 17.09.20 в 14:32
Проф. Владимир Ставрев и проф. Любен Стоков /вдясно/

Сложна операция в УМБАЛ "Свети Георги" спаси крака на мъж

Пациентът е 58-годишен мъж от Велинград. Диагностициаран е в болница "Токуда" в София, откъдето са му предложили ампутация на крака, за да отстранят злокачествения тумор - остеосарком.  "При направената биопсия преди месец е станало ясно, че..

обновено на 16.09.20 в 17:09

Промените в ИК подкопават доверието в изборния процес

В Народното събрание днес се гледат промени в Изборния кодекс. Сред предложенията на ГЕРБ са  смесена система на избор на депутати във Велико народно събрание-мажоритарна и пропорционална, както и смесено гласуване-с хартиени бюлетини и машинно, в..

публикувано на 16.09.20 в 16:05

Новата електронна система в съдилищата е неприемлива

„Ние имаме частичен поглед върху работата на единната електронна система за работа за съдилищата. При нейното създаване и възлагане не бяхме поканени да участваме, не сме  наблюдавали процеса на разработването й и съдим за нея по резултатите от..

публикувано на 16.09.20 в 16:02

Сложни операции и решения „Ден след ден“

В Народното събрание днес се гледат промени в Изборния кодекс. Сред предложенията на ГЕРБ са  смесена система на избор на депутати във Велико народно събрание-мажоритарна и пропорционална, както и смесено гласуване-с хартиени бюлетини и машинно, в..

публикувано на 16.09.20 в 14:34