Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благородна кауза обедини млади артисти в създаването на коледна песен



Благородна кауза обедини  млади артисти в създаването на коледна песен. Всички те се включват с ентусиазъм и абсолютно безвъзмездно в създаването и изпълнението на песента „Чудо подари ми“. Днес песента ще прозвучи премиерно в ефира на програма „Хоризонт“. Посланието на песента ни връща към безгрижните детски години и ни подканва да надникнем в себе си и да намерим истинско щастливото дете в нас.

„Чудо подари ми“ събира изпълнители, които с реализирането на песента подкрепят Фондация „Конкордия“, която помага на деца в неравностойно положение, а инициативата е да бъдат  събрани средства за построяването на детска площадка под мотото „Помогни на децата да бъдат деца“.

Музиката на песента е на Натали Ангелова. която е и автор на текста заедно с пианистката Елина Дашина.

Елина Дашина обясни: Толкова бързо сглобихме този текст. След това разговаряхме за това кое ще бъде най-красив от в този текст, защото искахме да дадем от нашите души на хората, да можем дас е почувстваме деца, но и да освободим емоциите си такива неподправени и чисти.

Натали Ангелова допълни, че най-важното послание е „в магията на този ден, поглеждайки в огледало, виж себе си като дете и заживей живота си отначало, без предразсъдъци, без страхове“: Това нещо, към  което всеки един от нас трябва да си спомни какъв е бил като дете, защото децата са най-чисти, най-неподправени в своите емоции и изживявания.

Инициативата е подкрепена от Ева Георгиева – Ева, Кристиан Янкулов, Велин и Крис, Момчил Косев, който свири китара и беквокали, Вася Попова, Джейкъп Окумо.

Изпълнителният директор на Фондация „Конкордия“ Диляна Гюрова заяви: Ние работим с деца от уязвими групи, на които предоставяме възможност да посещават различни занимателни дейности, да се подготвят за училище и когато имаме зад себе си хората на изкуството сме още по-силни и по-вдъхновени в това, което правим. За построяването на детската площадка се целим в сума около 6000 лева, защото искаме да изградим съоръжение, което да бъде максимално подходящо за една по-широка възрастова група.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна