Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на "Милан" отхвърли слуховете, че Донарума ще напусне клуба

Донарума
Снимка: sportal.bg

Ръководството на "Милан" отхвърли слуховете, че вратарят Джанлуиджи Донарума обмисля да напусне клуба, като уточниха, че нито те са възнамерявали да го продадат, нито пък той е искал да напусне. Спортният директор на клуба Масимилиано Мирабели говори по въпроса пред Милан ТВ, след като феновете на тима многократно обиждаха младия вратар.

Джиджо никога не е казвал, че иска да се маха. В противен случай никога не бихме подписали договор с него до 2021 година, заяви Мирабели.

Явно има някой, който иска да организира нещо в тази посока, но ние ще се погрижим да защитим интересите на "Милан" на всякакво ниво. Това е един човек, който е повече шоумен, отколкото нещо друго. Ние сега се смеем на това, но няма да позволим оскърбително поведение.

По всичко изглежда, че Мирабели има предвид агента на Донарума - Мино Райола, който изпрати през адвокат съобщения до клуба, че младият вратар е бил под психологически натиск миналия юли, когато поднови договора си. Ако бъде доказано, че Донарума не е подписал нов договор с "Милан" на добра воля и по свое желание, Райола ще се опита да обезсили този контракт и играчът може да бъде свободен през юни 2018 година.

18-годишният страж има и космическо подобрение на заплатата. Преди да поднови договора, той взимаше по 100 хиляди евро на година, а сега прибира по 5,5 милиона евро на година.

Няколко доста по-богати европейски отбори искат да привлекат играча, а в момента се знае, че има откупуваща клауза в размер на 70 милиона евро в неговия договор, ако "Милан" се класира за участие в Шампионската лига. Ако росонерите не играят там, то клаузата е в размер на 40 милиона евро.

"Милан", който ще играе с българския шампион "Лудогорец" на 1/16-финалите в турнира Лига Европа през февруари 2018 година, продължава да се представя разочароващо в първенството на страната въпреки похарчените 240 милиона евро за селекция.

Те смениха и треньора преди по-малко от месец, като един от най-запомнящите се играчи на тима - Дженаро Гатузо, сега е назначен за треньор. Въпреки това "Милан" е на 11 точки от зона Шампионска лига след 16 мача.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна