Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на международния печат

Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреди съюзниците си от Християнсоциалния съюз, че Германия трябва да намери начин да преодолее политическата криза, за да не загуби позиции на международната арена, пише Politico. Меркел беше гост на конгреса на Християнсоциалния съюз.

Европейските лидери дадоха "зелена светлина" за втора фаза от преговорите за Брекзит, пише "Гардиън". Преминаването към следващата част от преговорите стана възможно след постигане на напредък по въпросите за границата с Ирландия, правата на европейските граждани във Великобритания и парите, които Лондон трябва да плати за излизането си от ЕС. Повечето европейски лидери предупредиха британския премиер, че втората фаза разговори ще бъде по-тежка, отбелязва "Дейли Експрес".

Британският премиер Тереза Мей ще се опита да избегне още едно парламентарно поражение в процеса по излизане на Великобритания от Европейския съюз, като направи промени в проектозакона за Брекзит в последния момент. На тази тема е едно от водещите заглавия на "Индипендънт". Изданието пояснява, че става въпрос за намерението на премиера да запази датата 29 март 2019 г. като последния ден от членството на Лондон в Европейския съюз. Изданието коментира, че Мей явно смята да позволи на парламента да измени значението на фразата "последен ден“ и измести датата по-късно във времето. Предложението трябва да бъде гласувано следващата седмица.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени