"Храната – път към здравето" е наименованието на Дискусионния клуб, който ще бъде реализиран по време на Българското европредседателство от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, със съдействието на всички останали хранителни браншове. Това съобщи Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Съюза. Срещата ще е по време на Пловдивския панаир, а в дискусиите, освен производители, ще вземат участие известни диетолози, които да обяснят защо храната е в основата на здравето ни, от което зависи всичко, включително успехът ни.
За хляба, от който никой не е по-голям. За Закона за храните, който предстои да бъде приет и чието второ четене не се случва вече 3 години. За ДДС върху храните и с колко би могла да поевтинее трапезата ни. И как се меси празнична пита по стар народен обичай.
Слушайте Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България.