Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов отправи нови обвинения към ГЕРБ

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов отправи нови обвинения към ГЕРБ. С пост в социалните мрежи той обвини коалиционния си партньор в саботаж. Причината – заедно с ДПС днес гласували законови промени, които връщат концесиите на черноморските плажове под контрола на Министерство на туризма, а не по общия ред. Така, според Симеонов, даването ще продължи да се извършва по непрозрачен начин и ще облагодетелства приближени фирми и групировки. Пак ни извъртяха, написа вицепремиерът.

В отговор председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че законовите промени запазват старото положение и дават възможност на органите, които ще организират концесиите по нов начин, да се подготвят:

Повече е емоцията, отколкото да има някакъв проблем. Много са случаите, в които гласуваме с различни парламентарни групи и в никакъв случай не трябва веднага да се водят някакви погрешни изводи.

Халил Летифов от ДПС отрече движението да е участвало в договорки с ГЕРБ:

Тук да разбираме ли, че борбата е всъщност кой да проведе тези концесии. Не, ДПС няма да провежда процедурите по концесиите. За нас е важно да се спазва законът.

Въпреки критиките заместникът на Валери Симеонов в партия НФСБ Борис Ячев увери, че управляващата коалиция е стабилна:

Имаме различно мнение от ГЕРБ и си го отстоявахме в залата. Клатене на лодката ли – не.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна