Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията #БлагодаряЗа събира дарение за децата от дома за сираци "Свети Николай" в Нови хан

Снимка: БГНЕС

Декември е месецът, в който всеки от нас прави равносметка за отминаващата година и оценява моментите на щастие, които сме преживели. Най-голямата онлайн платформа за фермерски продукти у нас "Фарм хопинг" ни предизвиква да благодарим на глас и да споделим своите малки поводи за радост с околните. Инициативата е част от благотворителна кампания, която набира средства за дома за сираци "Свети Николай" в село Нови хан.

Кампанията носи името #БлагодаряЗа и се провежда във Фейсбук. Всеки, желаещ да участва в благотворителната инициатива, трябва да заснеме кратко селфи-видео през камерата на социалната мрежа, в което да благодари за красивите и стойностни неща в живота си. След като публикувате видеото в своя профил с хаштаг #БлагодаряЗа, трябва да предизвикате трима свои приятели, които да направят същото, разказва Орлин Радев, един от основателите на онлайн платформата за фермерски продукти. По думите му инициативата се стреми да изпълни интернет пространството с положителна енергия:

Целта е да запишеш кратко видео за нещо, което се е случило, което те е зарадвало, да го запишеш, да го качиш във Фейсбук и да предизвикаш още трима приятели да го направят. За всяко видео в кампанията ние ще дарим 2 лева на дома за сираци в Нови хан, където се отгледат над 200 деца сираци. Колкото повече радост и благодарности успеем да споделим, толкова по-голяма сума ще съберем.

В своето послание Орлин Радев изразява благодарност към семейството си.

За да участват в благотворителната кампания, потребителите трябва да регистрират линка към видеото си на официалната страница на компанията-организатор. Стартирала в началото на месеца, инициативата днес е подкрепена от десетки хора в социалната мрежа.

Благотворителната кампания ще продължи до 26-и декември. Пълните условия за участие могат да бъдат намерени на официалната страница на farmhopping. Събраните средства ще бъдат дарени на дома за сираци в Нови хан, който се издържа само с помощи и дарения. За повече от 20 години подслон и грижа в дома са получили над 900 души.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна