Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Бойков: Предстои да се построят 16 нови къщи в Хитрино

Снимка: БГНЕС


В четири от новопостроените къщи в Хитрино вече са настанени семейства. В останалите построени къщи предстои да влязат обитателите, тъй като администрацията не е готова с актовете. Има 11 къщи. Предстои да се направят 16 други, за които има пари. Това каза изпълнителният директор на Камерата на строителите Иван Бойков в интервю за предаването „Нещо повече“.

Общата сума за тези къщи е 1,2 млн. лева. Съвсем нормални неща, няма луксове, но пък има всичко, добави той. Бойков посочи, че в Хитрино няма канализация, а предстои и да бъдат оправени обществените сгради. 

Камарата на строителите направи дарение от 40 хиляди лева по организационни неща. Ние направихме пълно обследване на всички пострадали къщи, покриви, направихме проект, документации, за да могат да се извършат ремонтите. Нашите колеги, разбира се, организирано заедно с нас, свършиха тази работа. Важното е, че участвахме солидарно с Камарата на архитектите, Камарата на инженерите, геодезистите, защото има страшно много работа. Ние успяхме за една година от едно буквално голо поле, с неясна собственост, да изградим тези прекрасни къщи, обясни Бойков.

Той беше категоричен, че кражба на средства при строителството няма.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени