Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роси: "Левски" трябва да реши - иска само да участва в първенството, или иска да се конкурира

Делио Роси
Снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на футболния "Левски" Делио Роси даде първата си пресконференция за 2018 година. На нея италианският специалист коментира предстоящата зимна подготовка на тима, като не пропусна да говори за селекцията и бъдещите си цели.

Предстои ни най-важният период в годината, тъй като ще имаме достатъчно време да се подготвим. Дойдох на 4-ия мач на първенството и нямах възможност да работя преди това с отбора. Тимът вече беше направен и аз се постарах веднага да се заема с най-спешните въпроси. През този период, в който работих, първенството течеше. Сега трябва да направим един избор - дали искаме само да участваме в първенството, или искаме да се конкурираме. Разликата между двете неща е много тънка. Аз мисля, а и клубът знае, че за да подобрим представянето си, ще трябва да вземем нови футболисти. Но аз не говоря за количество играчи. Нямаме проблем с броя на футболистите, а с качеството. Няма смисъл само да сменяме футболисти с еднакви качества. Ако ще е така, предпочитам да работя със сегашните играчи, каза Делио Роси.

Той не пожела да посочи шансовете на тима за спечелването на титлата и купата на България.

По рождение съм борбен и искам да се състезавам с другите, дори и да са по-добри от мен. Не трябва да бъда оценяван по това, което казвам. Целите не се декларират. По тях се работи. Ако целите са високи, трябва да имаш възможности и лостове да ги постигнеш. Така, че трябва да бъда оценяван с работата. Не съм поставил забрана за продажба на футболистите. Искам само, ако някой бъде продаден, на неговото място да има по-добър. По отношение на тези, които ни трябват, аз съм казал преди 2 месеца какви футболисти искам и на какви постове. Сигурен съм, че в клуба работят по този въпрос. Пак повтарям - трябват ни качествени хора. След като не сме привлекли играчи, значи не сме намерили това, което ни трябва. Още повече, че аз знам, че сега не е лесно да се правят трансфери. Освен това е трудно да убедим играчите да дойдат в България. Разбира се, колко по-късно дойдат, толкова по-малка възможност ще имам да работя с тях, добави Делио Роси. Чуйте още от него:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна