Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йово Николов: Конспиративните теории ни хвърлят в крайности

Показното убийство на бизнесмена Петър Христов ще бъде трудно за разкриване

Йово Николов
Снимка: Capital.bg

Като любопитна фигура, един от героите на прехода и емблематичен бизнесмен определи журналистът Йово Николов убития днес в столицата бизнесмен Петър Христов. В интервю за предаването "Нещо повече" той припомни:

Имаше и преки връзки с Поли Пантев, когото застреляха на остров Аруба. Впоследствие, като много от тези силови бизнесмени той се разви и премина по-скоро в светлия сектор на икономиката. Той има също така много широк строителен бизнес. И в спорта има интереси. Спонсорирал е различни хора. Самата фирма за млечни продукти, която е лицето на неговия бизнес, се развива по много интересен начин. В последно време доста усилено се инвестира в тази фирма, дори с европейски средства. В момента, по наши данни, пазарът на айран се доминира от тази фирма.

Това е човек с доста сложна, богата биография, обобщи Николов. Според него това убийство ще бъде трудно разкрито.

Относно връзката на показното убийство с Европредседателството на страната ни журналистът посочи, че престъпният свят се движи по съвсем друг режим и друг дневен ред. Николов призова да се гледа по-трезво на нещата, защото конспиративните теории ни хвърлят в крайности.

В коментар на другото тежко убийство от началото на годината - в Нови Искър, Йово Николов посочи, че според него това е битово убийство, от афект:

Властите направиха всичко възможно да размият абсолютно всички информации за това как се е случило това убийство. Според мен това е по-скоро битова свада на психически неуравновесен човек.

Цялото интервю на Людмила Железова с Йово Николов чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна