Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Радев: Имаме безспорни доказателства, че именно Росен Ангелов е извършителят на убийството в Нови Искър

Утре МВР и прокуратурата ще обявят първоначалните заключения от разследването

| обновено на 09.01.18 в 19:24
3
Валентин Радев
Снимка: БГНЕС

МВР има безспорни доказателства, че именно Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Утре МВР и Прокуратурата ще обявят първоначалните заключения от разследването:.


Министърът обясни, че заключенията по случая се базират на резултатите от експертизите. 

Не са готови всичките, но основните, на които се обосновава нашето заключение, че това е убиецът, се готови и всичко това ще бъде казано. Казвам го това, защото тези дни се наслушахме на спекулации. 
За вчерашното убийство в София на бизнесмена Петър Христов, което нарече "емблематиен случай" и го сравни с покушението срещу високопоставения данъчен служител Иво Стаменов миналия месец, министър Радев каза:  

Случаят е емблематичен, както и разстрелът, между другото ние казахме, че това е стрелба по държавата, за убития данъчен служител. Оттам започва всичко, оттам ни притесни много това.Този случай вчера - известен бизнесмен, уважаван човек... 

Това много ни притеснява. Правим всичко възможно да бъде разкрито как е станало. За нас е важно, че има убийство - без значение на кого е. Това е човек, който е убит показно буквално в центъра на София.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени