Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магията на Китай и Тайланд

БНР Новини
3
Снимка: личен архив

В рубриката „География на сетивата“ ни гостува Людмила Прокопова, дългогодишен музикален редактор в програма „Христо Ботев“, добър колега и голям пътешественик. Тя ни разказва за нейната страст – екзотичните дестинации, където според нея попадаш в друг свят, в който хората се чувстват свободни и красиви.
Любовта й към тези места започва когато отива в Хавана за един месец, а след това се насочва към Китай и Тайланд. Пътешества с приятели.
Обикаля из древните столици на Китай, вижда с очите си прочутата теракотена армия и дворците на тази страна. Людмила е очарована от дисциплината, отговорността, напредъка и самочувствието на китайците.
А през миналата година посещава и Тайланд – земята на свободата (думата „тай“ означава свобода). Докосва се до богатата история на тази страна и до екзотиката й. Една държава, която икономически е много добре, а туристите не спират да я посещават. Какви хора са тайландците, на какво ги учи будизмът и кое е най-свещеното място за тях, ще разберете от разговора на Ирина Вълчанова с Людмила Прокопова.

Снимките в галерията са от личния архив на Людмила Прокопова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени