Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на общинската болница в Дупница ще бъде освободен предсрочно

Снимка: Кирил Фалин

Временният управител на финансово закъсалата общинска болница в Дупница доц. Димитър Недин ще бъде предсрочно освободен, става ясно от докладна на кмета на града до общинския съвет. Причините са разногласията между Общината и Недин за това какъв вариант да се търси за изход от тежката ситуация в здравното заведение. 

Договорът на доц.Недин като временен управител изтича на 9-ти февруари с възможност за удължаване за още три месеца, след като на обявения на 16-ти януари пореден конкурс за нов управител не се яви нито един кандидат. Самият Недин, който е хирург, обяви на протеста на болницата преди седмица, че няма да изпълнява разпорежданията на назначения принципал и Общината. Той каза още, че няма да се кандидатира за титулярното място на предстоящия конкурс за шеф на болницата през април. Това очевидно дава основание на кмета на града да иска неговото преждевременно отстраняване. 

СнимкаЗадълженията на здравното заведение са около един милион и 200 000 лева, неразплатените суми са за около 600 000 лева. Отскоро е назначен и прокурист. За три години се смениха седмина медицински управители. Кризата в болницата, в която работят около 250 души - лекари, специалисти, медицински персонал, администрация, се задълбочава все повече. На предстоящата сесия предстои назначаването на нов временен управител на болницата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени