Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янков с №7 в Банско

Радослав Янков
Снимка: БТА

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини за сезон 2016-17 Радослав Янков ще стартира с номер 7 в първия старт за Световната купа в Банско днес. Тегленето на номерата беше по време на техническата конференция в хотел "Стражите", където са настанени отборите. Номерът на Янков получи неговия треньор Георги Атанасов - Джоко.
Другите български състезатели при мъжете са Димитър Ганичев номер 55, Михаил Кръшняк с номер 59 и Станислав Вангелов с номер 60.
При жените България ще бъде представена от завоювалата в последния момент олимпийска квота за Пьончан Теодора Пенчева с номер 42. Нейният номер взе Виктор Жеков.
Квалификациите в паралелния гигантски слалом започват в 8,30 часа и ще се проведат в долната част на писта "Томба" на "Бъндеришка поляна". След първия рън на квалификациите продължават най-бързите 16 от синьото и 16 от червеното трасе. След втория рън за финала се класират най-бързите 16. Според времето в квалификацията се подрежда и стартовата решетка за финалите. По правилник състезателят с по-предно класиране в квалификацията избира на кое трасе да кара. Финалите стартират в 12.30 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна