Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камен Чанев: Не мечтая за специална сцена, мечтая за екип

Искам да работя не за чуждата, а за българската култура

| обновено на 28.01.18 в 10:52
Камен Чанев
Снимка: личен архив
Винаги се стремя, когато съм свободен да пея не само в София, а в България, защото всички български певци сме длъжници към нашата публика, казва тенорът Камен Чанев и допълва:

Радвам се, че публиката ме обича. Затова давам всичко от себе си, защото тя го заслужава. С радост се връщам в Софийската опера, защото това е моят театър. От тук съм започнал.

Наистина кариерата на оперния певец тръгва от сцената на Софийската опера през 1992 г. След няколко сезона тук той се мести в Прага, където пее две години, преди да премине на свободна практика, защото по думите му "един голям певец не трябва да е на щат. Трябва да бъде свободен. Постоянната смяна на театрите дава чувството на състезателност и умението да си в кондиция".

Къде ще продължат ангажиментите му след това често присъствие на българската сцена и мечтае ли за конкретна оперна сцена, където досега не е пял? Камен Чанев отговаря лаконично:

Пял съм почти във всички големи театри. За мен няма голям и малък театър. Има добра и лоша продукция. Правил съм лоши продукции в много големи и известни театри и супер продукции в много малки театри. Големият театър не означава, че там се случват най-страхотните неща. Както повечето мои колеги не мечтая за специална сцена. Мечтая за екип, за произведение, за което да се съберем точните хора и да го направим като екип.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна