Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делио Роси: Контролите са просто тренировки

Делио Роси
Снимка: "Спортал"

Старши треньорът на "Левски" Делио Роси не отдава особено значение на резултата при равенството 2:2 срещу носителя на купата на Малта Флориана в контролна среща.
Това е третият ни мач от подготовката. За мен това са три тренировки. Футболистите са подложени на доста големи натоварвания в подготовката. Имаме още три седмици до началото на първенството, дотогава всичко ще бъде наред. Още повече, че се опитваме да променим начина на игра. Като прибавим натоварванията и смяната на някои параметри в играта, виждам, че отборът прави някои интересни неща. Все още не сме работили достатъчно по отношение на тактиката. Повече наблягахме на кондицията. Нормално е да се допускат някои индивидуални грешки, краката на футболистите тежат, особено на тези като Белаид и Костов, които дойдоха сега и не са свикнали с изискванията, каза Делио Роси. Той не пожела да коментира очакваните нови попълнения - португалския полузащитник Филипе Насименто от "Динамо" Букурещ и левия защитник Афонсо Фигейредо от френския "Рен".
Трудно ми е да говоря за футболисти, които не са дошли. Клубът привлече играчи, за които бяхме говорили, за да засилим конкуренцията. Паулиньо, обаче, не е играл отдавна, той засега се занимава само с кондиционна подгоговка. Другите, които взехме, се надявам да са по-готови, добави Делио Роси. Той коментира и напускането на Жуниор Мапуку в посока Китай и очакваното завръщане на Нелуц Рошу в Румъния.
Няма незаменими футболисти. Когато има интересна оферта към някои, е добре клубът да ги продаде. Важното е на тяхно място да бъдат взети други добри играчи, заяви Делио Роси. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна