Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делио Роси: Исках Роналдо, Игуаин и Дибала в "Левски", но ни отказаха

Делио Роси е доволен от подготовката на "Левски"
Снимка: БГНЕС

Исках в "Левски" да дойдат Роналдо, Игуаин и Дибала, но не отказаха и затова направихме тази селекция. Така с усмивка на лице Делио Роси отговори дали е доволен от привлечените в "Левски" през паузата нови футболисти. Както е известно, досега в "Левски" бяха взети седем нови футболисти: вратарят Николай Кръстев, защитниците Аймен Белаид и Афонсо Фигейредо, полузащитникът Фелипе Нашименто и нападателите Станислав Костов, Ривалдиньо и Паулиньо.

"Левски" завърши едва сега първата част от подготовката си, а сега предстои най-важното – да заиграе като отбор. Ние работим с целта "Левски" да се харесва на феновете. Преди началото на подготовката трябва да бъде ясно каква точно е целта. Това е единственият период, в който аз можех да работя за физическата подготовка на футболистите и тяхната кондиция. Поради тази причина мачовете ни не бяха контроли, а просто едни тренировки. Сега трябва да допълним тази работа с бързина и отборна игра. Моята задача е и да доведа новите играчи до кондицията на останалите, заяви Делио Роси. Той си пожела "Левски" да бъде конкурент на останалите отбори, а не само участник в първенството.

Избрахме тези футболисти, защото те ще могат да се интегрират в отбора и да го подобрят. Ние ги бяхме избрали и трябваше да изчакаме известно време, за да вземем точно тях. На мен ми се искаше да бъде по-рано, но това не беше възможно поради различни причини. Нека не забравяме, че това е зимният трансферен прозорец, така че изборът на футболисти не е толкова голям, както е в началото на сезона, добави Делио Роси. Чуйте още от него:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна