Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чуйте и вижте архивите на БНР

БНР Новини

Архивът на БНР се състои от три основни части: Фонотека, Справочна редакция и Златен фонд, като в тях се съхраняват приблизително 750 000 архивни единици, книги и периодичен печат, документи – около 450 линейни метра, и 14 000 бр. различни предмети.
Благодарение на труда, който положиха десетки специалисти, ценните записи, които притежава Българското национално радио станаха значително по-достъпни за аудиторията. Антон Митов (крайният вляво) получава наградата Сирак Скитник 2017 от името на екипа, създал сайта на Архивния фонд, от генералния директор на БНР Александър Велев (вторият отляво надясно)Усилията на екипа за създаване на сайта на Архивния фонд бяха оценени с присъждането на наградата „Сирак Скитник“ за 2017-а година в категорията „Награда за радиопредаване / радиопроект / мултимедиен проект, музикален проект на БНР – колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година“.
За резултата от работата на Анелия Кръндева, Мария Пеева, Марина Бекриева, Меглена Димитрова и Радослав Диков, на колегите от Справочна редакция, Фонотека и Златен фонд разговаряме с директора на „Архивен фонд“ Антон Митов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени