Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Български вицепремиер нападна грозно евродепутат за критиките й към властта", пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Изданието коментира, че съпредседателката на групата на "зелените" в Европарламента Ска Келер си е навлякла гнева на управляващите заради критиките си за корупцията в България и участието си в екопротестите в защита на Пирин. Вицепремиерът Валери Симеонов разпрати вчера до български и чужди официални институции и медии протест от името на ръководството на партия "Национален фронт за спасение на България" под заглавие "Да намажем ските на Ска Келер". Симеонов поиска експулсирането на Ска Келер от България и иронизира вътрешнополитическата обстановка в Германия, допълва "Сега".
Цигари с повишени цени вече са по магазините", съобщава вестник "Труд". Различните марки поскъпват с между 10 и 30 стотинки. Повишението се дължи на на новия акциз за тютюневите изделия, който влезе в сила от началото на годината. В магазините цигари на старите цени ще се продават до изчерпване на количестватаа, обяснява всекидневникът. 
2 милиона фалшиви обаждания на тел. 112 са отчетени през миналата година, пише  "Стандарт". Изданието уточнява, че операторите са приели над 4 милиона обаждания, като най-много е имало към полицията - 47%, след това за спешна помощ.
"Местата в гробищата свършват", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". Всекидневникът обяснява, че в софийските гробища има места само за година и половина, а в Пловдив за 2-3 години. 3 млн. лева отделя общината, за да почне отчуждаване на земи за разширение на Централните гробища. На етапи ще се добавят терени и към тези в "Бакърена фабрика" и "Горна баня".
"По един човек на всеки три дни са спасявали от Планинската спасителна служба към БЧК през миналата година" - това сочат данни, предоставени на вестник "Монитор".  95 спасителни акции са били проведени в планината през 2017 година, като отделно е била оказана помощ при 2670 случая на ски писти. Според експерти най-честата грешка, която допускат хората, предприели поход в планината, е, че не преценяват добре физическите и психическите си възможности, уточнява "Монитор".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна