Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свен Крамер чака шампанско от Юсеин Болт след трета олимпийска титла на 5000 метра

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цяла Холандия е в екстаз след успешното начало на олимпийските игри за страната на лалетата. След 4-те медала от събота вчера Свен Крамер спечели за трети път в своята кариера олимпийската титла в бързото пързаляне с кънки на дълга писта на 5 км. Направи го, разбира се, по възможно най-великолепния начин, записвайки олимпийски рекорд с време от 6 минути 09 секунди и 76 стотни. Така той стана първият мъж в историята на кънки бягането, който печели три поредни титли в една и съща дисциплина/дистанция.

31-годишният холандец отпразнува своята победа на ледения овал в Канин с популярната поза на най-голямата звезда на леката атлетика в света - Юсеин Болт, който в навечерието на олимпийските игри в Южна Корея призова бъдещите олимпийски шампиони в Пьончан чрез публикация в социалните мрежи те да празнуват в негов стил победата си.

Болт обещава на всеки един олимпийски шампион, който се е отбелязал на снимка в неговата поза, да получи по бутилка шампанско от него. Е, Свен е първият атлет на олимпийските игри в Пьончанг, който го направи и затова носителят на 8 олимпийски медала ще трябва да го почерпи.

Свен Крамер от своя страна е притежател на два бронзови, два сребърни и и 4 златни олимпийски медала.

След като вчера Свен спечели своята 4-та олимпийска титла, той сподели, че с възрастта все повече и повече се наслаждава на своите победи и че днес оценява много повече своите постижения, отколкото преди. 

Крамер изглежда в страхотна спортна форма и като нищо може да се окаже, че настоящите олимпийски игри са най-златните за него. В най-добрият случай Свен ще се прибере у дома с 4 златни медала. Най-големите амбиции на холандеца обаче си остават насочени към олимпийската титла на 10-километровата дистанция, където вече на два пъти титлата му се изплъзва от ръцете.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна