Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вяра Панталеева: Пее ми се за любов

Музиката трябва да въздига и възпитава, убедена е певицата

Снимка: личен архив

Иска ми се просто да се пее малко повече за любов, защото, като че ли във времето, в което живеем, стана много старомодно да се пеят песни за любов. Това каза певицата Вяра Панталеева, която гостува в студиото на „Хоризонт за вас“ и разказа за новата си песен „Писмо“, издадена в деня на влюбените – 14-и февруари. И текстът, и музиката са дело на певицата:

В самото начало, когато започнах да реализирам тази песен, аз си казах, че сега искам да си създам едно изключително удоволствие и преживяване. Всичко се случваше много спокойно и с много приятни емоции.

В коментар за така наречените "риалити формати" като един от първите участници в тях Вяра заяви, че ги намира за изчерпани – особено музикалните. Според нея те дават сцена за изява и изразяване на младите таланти, но:

Доколко се изразяват, не съм много сигурна. Защото музиката и спортът малко се сляха. И мисля, че повече стана спорт, отколкото музика. Някак си с всичките тези риалити формати музиката спря да съществува като това, което би трябвало да бъде. Музиката би трябвало да бъде тази, която изгражда, издига, въздига, възпитава. Тя просто стана нещо съвсем различно.

Интервю с певицата Вяра Панталеева и фрагмент от нейно изпълнение можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени