Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА - София завърши 0:0 с "Черно море"

Фернандо Каранга
Снимка: Sportal.bg

Отборът на ЦСКА-София не успя да победи у дома състава на "Черно море" и двата състава завършиха наравно 0:0 в първа среща от 22-ия кръг от Първа професионална футболна лига. В шестата минута Кирил Десподов изведе Роланд Алберг на голова позиция, но вратарят Благой Макендиев спаси удара на холандския атакуващ халф.

Пет минути след това варненци можеха щастливо да поведат в резултата. Центриране на Атанас Зехиров се превърна в удар, но стражът Витаутас Черниаускас изби топката в ъглов удар.

В последвалите минути интересните положения пред двете врати липсваха, защото гостите умело се бранеха, а в 35-ата минута Тиаго стреля опасно към вратата на гостите, но топката премина покрай вратата на "Черно море".

През втората част официален дебют за "червените" направи новото попълнение Едвин Джеси.

В 65-ата минута Роланд Алберг центрира към Фернандо Каранга, но голмайсторът на Първа лига стреля слабо и вратарят Макенджиев спаси вратата си от попадение.

Десет минути след това Кирил Десподов излезе на добра позиция в наказателното поле на "Черно море", но шутира изключително лошо.

В 80-ата минута опитният Георги Илиев центрира от фаул, защитата на домакините не успя да изчисти топката и след рикошет тя достигна до вратаря Черниаускас, който се намеси решително.

Пет минути преди края на редовнтото време слаб удар на Десподов не създаде проблеми за Благой Макендижиев.

Равенството прекъсна серията от пет поредни победи за ЦСКА-София. "Армейците" са на първо място в класирането с 51 точки, "Черно море" има 26 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна