Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ мачка при контузия на Неймар

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Пари Сен Жермен" вече води с 14 точки пред шампиона "Монако" на върха в Лига 1, след като в мач от 27-мия кръг парижани се наложиха с категоричното 3:0 над гостуващия "Олимпик" (Марсилия). С успеха играчите на Унай Емери събраха 71 точки, "Монако" е на втора позиция с 57, докато "Марсилия" остава на трета позиция с 55 точки.

Домакините успяха да нанесат решителен удар още в първия половин час на мача, когато реализираха два гола. Килиан Мбапе откри резултата в 10-ата минута с диагонален удар с левия крак в близкия ъгъл.

В 27-мата минута "Пари Сен Жермен" стигна до втори гол след скоростна атака по левия фланг. Единсон Кавани размени подавания с Левин Курзава, след което уругваецът подаде по земя към връхлитащия на скорост Неймар. Бразилецът отправи удар с десния крак, който се отклони от защитника на марсилци Роландо и топката влетя за втори път в мрежата на гостите.

В 55-ата минута Неймар върна по своеобразен начин асистенцията на Кавани. Бразилецът навърза няколко защитници, центрира към Кавани, който се освободи от бранител и с мощен удар с десния крак вкара за 3:0.

До края на мача гостите потърсиха почетното попадение, но Роландо и Клинтън Н'Жи се разминаха с него. Лошата новина за Унай Емери е контузията на Неймар, който напусна на носилка терена. Бразилецът обърна глезен и днешните изследвания ще покажат колко време ще се възстановява.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна