Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колите на градския транспорт в София се движат със закъснение от 15-20 минути

| обновено на 26.02.18 в 18:27
Снимка: БГНЕС



Колите на градския транспорт в София се движат със закъснение от 15-20 минути, каза за "Хоризонт" Лъчезар Пеков от Центъра за градска мобилност:

Своевременно се обработват участъците, по които минава общественият транспорт, така че закъсненията и проблемите със снеговалежа да бъдат минимални. Колите се диспечират така, че да бъдат на интервал. Разписанието към момента не може да бъде спазено. Да се гледат за повече информация електронно-информационните табла и сайта на Центъра за градска мобилност. 
Непрекъснатият снеговалеж и допълнителното заледяване изискват допълнителна обработка по всички трасета на обществения транспорт, за които ние сигнализираме многократно. Получаваме сигнали от граждани и от шофьори, на които реагираме и изпращаме екипи, които да обработват трасето, каза още Пеков за предаването "Нещо повече".

Шофьор на автобус от градския транспорт на София се обърна към „Хоризонт“, за да разкаже при какви условия е бил на работа днес и да сподели личните си впечатления за закъсненията на колите на градския транспорт. По думите му закъснението на един автобус според разписанието му от първата до последната спирка в едната посока е около 40 минути, в обратната посока е още толкова. Получава се около час и половина закъснение на кола, подчерта той. Шофьорът посочи, че пътят изобщо не е бил почистен.

Днес градският транспорт е саботиран. Тези 180 снегорина аз лично не ги видях. 

Машините за почистване на улиците в София работят непрекъснато, увери директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева
Обстановката е доста трудна като възможност за почистване, защото, освен, че вали непрекъснато, в различните части има и силен вятър като "Люлин", като Банкя, като крайградските райони, което допълнително затруднява зимното почистване. Непрекъснато работят машини - различен брой, на различни места. 
Още по темата чуйте в звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна