Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" дръпна с 4 точки на "Ювентус" в Италия

"Каляри"-"Наполи"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Наполи" разгроми "Каляри" с 5:0 в последната среща от 26-ия кръг на италианското футболно първенство и поведе с 4 точки пред "Ювентус", който обаче не успя да изиграе срещата с "Аталанта" заради лошо време.

Домакините стартираха устремно и в първите 15 минути техният нападател Леонардо Паволети на два пъти принуди Пепе Рейна да спасява майсторски. След това обаче гостите взеха инициативата и поведоха с 2:0 благодарение на две атаки от дясно. В 29-ата минута Хоке Кайехон вкара първия гол, след като от границата на наказателното поле засече подаване на бразилеца Алан. Три минути преди края на частта пак с атака от дясно при първия удар топката беше отбита, но попадна в Елсейд Хисай, който подаде на Мертенс и той се разписа.

Капитанът на тима Марек Хамшик вкара за 3:0 в 61-вата минута след пас на Инсите и това беше гол номер 99 за него в първенството. В 72-рата минута дойде ред и на Инсине да се разпише, като вкара от дузпа за 0:4. В 90-ата минута Марио Руи оформи крайния резултат от фаул, като топката рикошира в главата на човек от стената и подлъга вратаря на "Каляри" Алесио Крагано.

"Наполи" има 69 точки, пред "Ювентус" с 65 и мач по-малко. Домакините от "Каляри" са с 12 точки над зоната на изпадащите. Очакванията са мачът: "Ювентус" - "Аталанта" да се играе на 14-и март.

Направихме страхотен мач, но след като завърши го смятам като част от историята на това първенство. Сега трябва да се настройваме за срещата с "Рома" в събота, която ще бъде много тежка, заяви след мача Лоренцо Инсине.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна