Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" (Дортмунд) взе само точка от "Аугсбург"

"Борусия" (Дортмунд) - "Аугсбург"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" (Дортмунд) пропусна шанса да вземе преднина на второто място в германското футболно първенство и завърши само 1:1 срещу "Аугсбург" в последен мач от 24-ия кръг. "Жълто-черните" отбелязаха първия гол още в 16-ата минута чрез Марко Ройс, но 17 преди края Кевин Дансо изравни и този резултат се запази до края. "Борусия" все пак дръпна на 2-ата позиция, но само с точка пред "Шалке" и има 41. "Аугсбург" е на 8-о място с 32.

Едва 54 300 души се събраха за този мач на "Сигнал Идуна Парк", чийто капацитет е 70 хиляди места и обичайно е разпродаден. Предполага се, че почти 16-те хиляди души не са дошли като знак на протест срещу мачовете късно в понеделник. Голяма част от феновете не са от града, а това предполага дълго пътуване до домовете им в късните часове.

И двата отбора започнаха мача агресивно, но за домакините се откри шанс и те го използваха на контраатака в 16-ата минута. Топката тръгна от Марио Гьотце към Андре Шурле, който опита да подаде на Миши Батшуай. Но защитникът на гостите Мартин Хинтерегер се хвърли в краката на Шурле и отклони топката към Ройс, който тръгна на скорост и сам срещу вратаря вкара второто си попадение в последните два мача.

Но домакините не направиха някакъв по-здрав натиск, за да стигнат до втори гол до почивката. В 35-ата минута Джонатан Шмид с глава можеше да вкара, но нанесе слаб удар, лесно овладян от Роман Бюрки. "Аугсбург" опита по същия начин да вкара и 10 минути след началото на второто полувреме, когато Филип Макс сложи топката на главата на Шмид, но този път тя премина до гредата. В 68-ата минута беше и първата възможност на Борусия за гол през второто полувреме, но ударът на Шурле мина на сантиметри над гредата.

"Аугсбург" напълно заслужено изравни в 73-ата минута чрез Кевин Дансо. След центриране от корнер той стреля с глава, но право в ръцете на вратаря, който обаче отби. При добавката от 1 метър австриецът нямаше как да пропусне. Явно след този гол домакините решиха да търсят победата и имаха две възможности. В 83-ата минута Миши Батчуай пропусна, а удар на Махмуд Дауд- минал над гредата, беше техният последен шанс.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени