Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районният съд в Ямбол отложи делото за взрива на боеприпаси край "Петолъчката"

Снимка: БГНЕС

Ямболският районен съд отложи делото за взрива в базата за утилизация на боеприпаси край пътен възел "Петолъчката". При експлозията на 5-и юни 2012-а година загинаха трима работници, нанесените щети се оценяват за над 60 млн. лева. 

Съдебният процес беше отложен, тъй като адвокатката на един от подсъдимите е упълномощена в началото на февруари и не е успяла да се запознае с материалите по делото. Привлеченият нов подсъдим - проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов, също заяви, че не е имал време да прочете материалите: Ако някой може за 1 месец да ги прочете тези 110 тома, да вникне, да се запознае - това не съм аз, каза той. 
Подсъдими по делото са собственикът на базата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов. Те са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост на трима души и нанасяне на телесна повреда на още няколко работници. Според прокуратурата, не е спазена технологията на унищожаване на боеприпасите и вместо те да бъдат взривявани, снарядите са били срязвани.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени