Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Иванов: КЕВР ще следи за изпълнението на лиценза на ЧЕЗ след продажбата на дружеството

КЕВР няма законови правомощия да проверява продажбата на активите на ЧЕЗ в България при този тип сделка, която се осъществява

Снимка: / Снимка: БГНЕС

На този етап Комисията за енергийно и водно регулиране няма законовите правомощия да проверява сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България. Това заяви председателят на енергийния регулатор Иван Иванов, като уточни двата случая, при които може да се намесят:

Първият е, ако се продава обособена част от лицензирано дружество - в случая няма такава продажба, дружествата се продават в цялост. Вторият случай е, ако купувачът залага частично или изцяло материалните активи на дружеството, с които то осъществява лицензионна дейност. Отново към момента, няма информация да има залагане на материалните
активи, каза председателят на КЕВР, като подчерта, че след продажбата регулаторът ще следи за изпълнението на лиценза на дружеството, за да се гарантира качеството и сигурността на снабдяването с ток. Хората не трябва да се притесняват за цените на тока, добави Иванов: 
Българските граждани, българският бизнес трябва да бъдат спокойни, че няма да има катаклизми при определяне цените на електроенергията на ЧЕЗ, както, разбира се, и за другите електроразпределителни дружества.

Целия репортаж чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна