Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салон на музеите за пръв път в НДК

БНР Новини
3
Заместник-министърът на културата Амелия Гешева открива Салона на музеите в НДК
Снимка: БГНЕС
Специална селекция от музейните сбирки на столични и регионални музеи и галерии е подредена в единствения по рода си „Салон на музеите” в НДК. Той отваря врати за посетители от 3 до 5 март на площ от повече от 500 кв. м. във фоайето на етаж 3 в Двореца на културата. Включени са близо 40 музеи и няколко галерии от всички краища на България. Сред участниците в Салона са археологически, етнографски, исторически, регионални и къщи-музеи от София, Пловдив, Русе, Благоевград, Смолян, Перник, Враца, Карлово, Сопот, Силистра, Исперих, Асеновград, Велинград, Свиленград и др. Свои произведения ще покажат Националната художествена галерия, Градската художествена галерия „Борис Георгиев” във Варна, както и Художествената галерия в Русе.
Ще бъдат представени реплики на шедьоври, както и различни щрихи от дейността на българските музейни институции, които имат ключова роля в популяризирането на богатото ни културно-историческо наследство.
Салонът беше показан първо на медиите. На откриването присъстваха много гости, а зам.-министърът на културата Амелия Гешева и председателят на Борда на директорите на НДК Борислав Велков увериха, че Салонът ще се провежда оттук нататък всяка година.
Снимки във фотогалерията: БГНЕС
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна